Oyun Haberleri

Electronic Arts’tan yeni hamle: Oyuncular bu habere sevinecek!

0

Redwood merkezli, Kaliforniya’da bulunan Amerikalı oyun şirketi Electronic Arts (EA) tarafından ABD Patent Ofisine oyunları indirmeden, anında başlatmaya yönelik bir teknoloji patenti talebi iletildi. Talep, 16 Şubat’ta onaylandı.

  • Oyun satın alma ile oynama arasındaki süreyi azaltmayı amaçlayan Electronic Arts, önyükleme süresini ortadan kaldırmak için akış teknolojisini kullanmak istiyor.

Peki bu teknoloji ile ne amaçlanmaktadır?

Electronic Arts, oyun satın alma ile oynama arasındaki süreyi azaltmak, önyükleme süresini ortadan kaldırmak için akış teknolojisini kullanmak istiyor.

Bu teknoloji nasıl mı çalışacak…

Yeni kullanıcı daha önce hiç yüklemediği bir oyunu başlatmaya çalıştığında, bu talep çevrimiçi bir sunucu tarafından alınacak. Sunucu daha sonra oyunu anında kullanıcının cihazına aktaracak. Eğer oyunu indirmek isteyen kişinin bağlantısı yeterliyse oyun arka planda indirilmeye başlayacak. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, sunucu oyunun kontrolünü, sunucuda bulunan akışlı sürümden doğrudan yerel cihaza sorunsuz bir şekilde aktaracak.

Bu teknolojiden yararlanabilmek için, çok iyi bir internet bağlantısının bulunması gereketiği aşikar. ABD ve diğer internet bağlantısı güçlü olan ülkeler için yararlı ve mutluluk verici bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz. Herkes tarafından sorunsuz bir şekilde uygulanabilmesi, oyun sektöründe olumlu etkiler yaratacaktır fakat bu ne kadar mümkün, tartışılabilir…

Patenti incelemek için tıklayın

Öykü Naz Kader
Oyun Günlüğü - 2021