MultiVersus - İnceleme
İnceleme

MultiVersus

2

Masalsı dünyası ve Warnerbros karakterleriyle oyun camiasına renk veren Multiversus, bizlere büyüleyici bir 2D dövüş oyunu sunuyor. Bu yazıda, çift zamanlı olarak çizgi roman karakteri ve dövüş oyuncusu oluyoruz.

  • Çocukluğumuza geri döndüğümüz bir zaman dilimi!
  • Free-to-play ve sistem dostu oyunun müdavimiyiz!
  • Multiversus bizleri büyülü dünyasına harika müzikleriyle dahil ediyor!
MultiVersus

Warnerbros‘un PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S ve PC platformlarında çıkardığı MultiVersus, 19 Temmuz’da oyun severlerle buluştu. Daha önce Rumbleverse, Gotham Knights gibi çizgi roman uyarlamalarıyla deneyim kazanan Player First Games’in geliştirdiği oyun, piyasaya hızlı bir giriş yaptı ve hit yapan pop müzikler misali ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

Oyun neleri kapsıyor?

MultiVersus

Anlık WarnerBros karakteri olmak!

Evet yanlış okumadınız. Oyun içerisinde saldırı ve savunma animasyonlarının yardımıyla çizgi roman karakterine bürünüyorsunuz. Shaggy’nin yerden sandviç çıkarması, Lebron James’in topla oynaması gibi örneklerle her karakterin bir ağırlığı ve tarzı oluyor, siz de rekabet sırasında bu özellikleri sahipleniyorsunuz.

MultiVersus

Eğlenceli bir masal dünyasında rakiplerinizle eşleşirken kendi benliğiniz olarak değil de bir HBO veya Cartoon Network karakteri oluyorsunuz ve vuruş hissiyatı oldukça iyi geliştirilen bu oyunda kazanınca da deliler gibi seviniyorsunuz! Oyun bu şekilde sizi kendine çekmeyi başarıyor.

MultiVersus oynarken zihinsel efor harcamak

Bu oyun sadece bir 2D dövüş oyunu değil, bu oyun resmen kuralları olan bir satranç! 6 çeşit kombo tuşu ve onlarca kombinasyonla birlikte rakibinizi yenmek hiç de kolay değil. Beginnerlar için hesaplanamayacak birçok sekans gerçekleşebileceği için oyun başlangıçta size bir “tutorial” sunuyor. Bu tutorial size saldırı, dodge ve haritada kalma refleksleri kazandırıyor.

MultiVersus

Öğrenme aşamasının sıkıcı olmaması için de öğrenme modları adım adım veriliyor ve zamanın nasıl geçtiğini unutuyorsunuz. Unutmayın, oynamadan önce “öğreniyorsunuz”. Tıpkı satrançtaki gibi kısıtlı zamanda ve ortamda kalkülasyon yaparak klavyenin/konsolun başında ter döküyorsunuz. Bu oyundaki kombolarda ustalaştıkça arası ligler arasında yükselmeniz kolaylaşıyor. Ve evet bu oyunda adaletli bir “ranked” sistemi de var. Bu bağlamda bu oyun, online rekabet tutkunları için de oldukça zorlayıcı ve tatmin edici.

MultiVersus çocuk saflığında bir eğlence!

Karakterleri, haritaları ve müzikleriyle sizi çocukluğunuza götüren bu oyun size dövüş oyunu olduğunu unutturuyor. Birçok negatif duygudan arınmış olan bu oyun rakiplerinizle beraber size sıcak bir nostalji havası estiriyor. Kan, ter, gözyaşı ve öfkeye dair hiçbir duygunun olmaması, sevimli karakterleri size çocuk saflığını anımsatıyor. Mutluluk için de hepimizin istediği çocukluk değil midir?

MultiVersus

Brawlhalla ve Supersmash Bros genetiği!

Brawlhalla ve Supersmash Bros’un devamı niteliğinde olan Multiversus bu oyunların kalıtsal özelliklerini yüksek oranda taşıyor. Animasyonların yapısı, kombolar ve hareket özellikleri, 2D olan görüntü örgüsü, party özelliği gibi yapıları omurga olarak kullanıyor. Ancak şunu belirtmek gerekir ki oyunun kas ve sinir yapısı tamamen bağımsız bir şekilde geliştiriliyor.

İlk örnek, Brawlhalla’dan farklı olarak sahip olduğu oyuncu rolleridir. Bildiğimiz gibi Brawlhalla’da bireysel kombolar varken Multiversus’ta takım komboları da bulunmakta. İkinci farklı örnek ise hitap ettiği kitle. Brawlhalla ve Super Smash Bros.’taki kanser edecek bir oynanış tarzı yok ve oyun eğlence amaçlı oynanmak için tasarlanmış. Bu nedenle spam diye bir unsur yok. Üçüncü örnek ise oyunda her karakterin farklı dizayn edilmiş bir kostümünün ve rününün olması. Bunları dizerek oyunu daha çok kişiselleştirmek mümkün.

Dördüncü özellik ise oyun sırasında Brawlhalla’da hesaplayamadığımız yenilen ve atılan hit sayısı karakterlerin altındaki barda bulunuyor. Bu 4 özellik (takım oyunu yapısı, kitlesi, oyun içi optimizasyon, damage barı) ile Multiversus atalarından ana hatlardan haricinde farklılaşıyor.

Sonuç olarak Brawlhalla 2 veya Super Smash Bros 3 ‘de dense bu oyun yeni bir çocuk ve adı Multiversus.


Değerlendirme

Dövüş oyunu hastasıysanız ve özellikle Brawlhalla’da benim gibi +500 saatiniz varsa bu oyun tam size göre. Agresyonun olmadığı tatlı bir macera diyebilirim. Free-to-play olması da indirmek için gayet uygun bir neden olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca battle pass ve ek içeriklerle cüzi fiyatlara oyununuzu daha keyifli kılabilirsiniz. Konsol ve klavye ile oynayabileceğiniz Multiversus Türkçe dil desteği sunmasa da gelecekte bu desteği getireceğini düşünüyorum.

Son olarak open beta aşamasında, oyunun noksanlığı olarak görülen karakter ve harita eksikliğinin tam sürümüyle beraber giderilmesi oyun çevrelerinde Multiversus’un itibarını arttırdı. Bu bağlamda Warnerbros Entertainment 20 milyon kullanıcıya 1 ayda ulaşmayı başardı. Hızla ilerleyen, yenilenen bu 2D yolculukta sizleri keyifli ve bir o kadar ilginç oyun bekliyor!


product-image

MultiVersus

8

Masalsı dünyası ve Warnerbros karakterleriyle oyun camiasına renk veren Multiversus, bizlere büyüleyici bir 2D dövüş oyunu sunuyor.

Olumlu Yönleri
  • Çizgi roman müzikleri.
  • Çizgi roman haritaları.
  • Orijinal karakterler ve onlara uygun animasyonlar.
  • Oyunun boyutu (6GB)
  • Mekanikleri.
  • 5 farklı platformda ücretsiz olması.
Olumsuz Yönleri
  • Komboların yavaş olması.
  • Türkçe dil desteği yok.
  • Sınırlı sayıda karakter.
Furkan Özhan
Oyun Günlüğü Yazarı
    Nisan 2024
    P S Ç P C C P
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
    Login/Sign up