Dead Space Remake - İnceleme I Oyun Günlüğü
İncelemeOG

Dead Space Remake

0

Isaac Clarke ve ekibi, Ishimura’da sürükleyici ve klasik bir hikâyeyle yeniden karşımızda. Dead Space Remake, orijinal oyunun ruhunu fazlasıyla yansıtıyor! Gelin şimdi 2023 yılının en çok konuşulacak oyunlarından biri olacak oyunun detaylarına göz atalım.

Dead Space Remake

Montreal merkezli Kanadalı video oyun stüdyosu Motive Studios tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından da 27 Ocak 2023’te yayımlanan Dead Space Remake, 2013 yılından beri sessizliğini koruyan Dead Space serisinin 2008’de çıkan ilk oyunun yeniden yapımı olarak karşımıza çıkmıştı. 15 yıl sonra gelen Dead Space, orijinal oyunun ruhunu fazlasıyla yansıtıyor!

Dead Space Remake, 27 Ocak’ta PlayStation 5, PC, Xbox X ve S serilerinde çıkışını yaptı. Daha önce Star Wars Battlefront 2, Star Wars Squadrons gibi oyunlar için kullanılan Frostbite oyun motoru, oyunun grafiklerini ve görsel efektlerini daha gerçekçi hale getiriyor ve oyun deneyimini daha da iyileştiriyor. Ayrıca, oyunun hikayesi ve mekanikleri de orijinal oyunun ruhunu yansıtmak için tamamen baştan tasarlanmış durumda.

Gelin şimdi başlık başlık oyunun detaylarına göz atalım.

Dead Space Remake inceleme

Bir gerilim-korku hikâyesi

Dead Space, hikâyesi ile öne çıkan bir oyun olmasa da, bizlere sürükleyici ve klasik bir hikâye sunuyor. Oyunun hikâyesi, oyuncuların Isaac Clarke rolünde oynadığı bir kozmik istasyon olan Ishimura’da geçiyor.

Dead Space Remake

Isaac ve ekibi, Ishimura’da bir tür yaratıkların varlığını keşfediyor ve bunlarla oyun boyunca mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Aynı zamanda, Isaac kendine ve arkadaşlarına karşı birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Oyunun hikâyesi serinin sonraki oyunlarında derinleşmeye devam ediyor. Dead Space Remake’in hikâye anlatımı ve senaryosu bana bu tarz bir oyun için oldukça yeterli geldi.

Şahane oynanış ve grafikler!

Dead Space Remake eski oyunun bütün mekaniklerini değiştirmiş ve ortaya 2023 için muazzam bir oynanış çıkarmış. 14 saatlik tecrübem boyunca oynanış konusunda hiç sıkılmadım, silahımızı geliştirmek ve ara sıra eklenen yeni silahları oynamak çok eğlenceliydi. Oyunun grafiklerinin de oynanıştan geri kalır bir yönü yok, kasvetli temayı ve gerilimi iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Özellikle yeteneklerimizden biri olan çevrede ki objeleri alıp düşmana fırlatmak çok eğlenceli, hem çok yüksek derecelerde hasar vurabiliyorsunuz hem de kullanması çok eğlenceli olmuş.

Dead Space Remake

Dead Space Remake yeteri kadar korkunç mu?

Dead Space Remake içerisinde eksik bulduğum 1-2 durumdan biride oyunun korkunçluk seviyesiydi. Yaklaşık 1-2 saatlik oynanış sürem boyunca epey korkmuş olsam da elime güçlü silahlar alınca korkunçluk seviyesi benim için tamamen bitti. Elime silahlar verilince düşmanlardan korkmam için bir sebep kalmadı, aksine ben düşmanlarımın korkulu rüyası olmaya başladım. Ara sahneler dışında Dead Space Remake korkunçluk konusunda beni etkilemedi.

Dead Space Remake

Dead Space Remake: Eksik bulduğum birkaç durum

Dead Space Remake atmosferi, grafikleri, oynanışı ile mükemmel bir oyun olsa da bence zayıf kaldığı bazı noktalar var. Düşman çeşitleri bana bir hayli az geldi, oyuna yeni düşmanlar ekleniyor ama onlarda eskilerinin sadece daha fazla cana sahip haliydi. Bu durum oyun içinde can sıkmıyor ama yine de ben biraz daha fazla düşman türü tercih ederdim.

Son olarak bölüm tasarımları da birbirini yer yer tekrar ediyor. Yani bir uzay gemisine ne kadar çeşitlilik eklenir bilemiyorum ama bazı bölümler, çevredeki objeler kendini tekrar ediyordu. Yine de özellikle yer çekimi olmadan oynadığımız bölümler muazzamdı, benim için oyunun en keyifli bölümleri yer çekimi olmayan kısımlardı.

Dead Space Remake oynanış süresi ve fiyatlandırma

Dead Space Remake, Steam içerisinde 1000 TL, PS Store ve Xbox içerisinde ise 1400 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Malumunuz Türk Lirası için yüksek bir fiyat etiketi taşıyor. Ancak alternatif olarak, EA Play Pro abonelik sistemini 150 TL’ye 1 aylık olarak alarak Dead Space Remake oyununu oynamak mümkün olabilir.

Dead Space Remake oynanış süresi bakımından 11 ile 14 saat arasında değişebiliyor. Bu süre, oyunun içeriğini ve oyuncunun oyunu nasıl oynadığına bağlı olarak değişiyor elbette. Kişisel olarak, bu süre oyunu oynarken yeterli geldi ve beni mutlu etti. Çünkü gereksiz yan görevlerle uzatılmış oyunlar piyasada çokken, 14 saatlik dolu bir oyun oynamak beni tatmin etti.

Değerlendirme

Dead Space Remake, atmosferi, grafikleri, oynanışı ile muhteşem bir oyun. Daha şimdiden 2023’ün favorileri arasına kendini yazdırmış durumda, kesinlikle gerilim-korku, üçüncü şahıs aksiyon, çizgisel ilerleyen hikâye seven herkes için öneriyorum. Korku ögelerinin azlığı dışında Dead Space Remake mükemmel bir oyundu.


product-image

Dead Space Remake

9

OLUMLU YANLARI
  • Müthiş grafikler.
  • Gerilimi ve kasvetli havayı tamamıyla hissettiren atmosfer.
  • Çok keyifli ve çeşitli oynanış.
  • Ortalama üstü sayılabilecek bir hikâye.
OLUMSUZ YANLARI
  • Bölüm tasarımı ve objeler tekrar ediyor.
  • Yeteri kadar korkutucu değil.
Ege Muslu
Oyun Günlüğü İnceleme Editörü
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Login/Sign up