Oyun Haberleri

Ubisoft, yeni yapay zeka teknolojisi Ghostwriter’ı duyurdu

0

Ubisoft, yapay zekâ ile replik yazabilen Ghostwriter isimli aracını duyurdu. Oyun yazarları yeni gelişme sonrası ikiye bölündü.

Ubisoft

Assassin’s Creed, Far Cry ve Ghost Recon gibi oyunlarla tanınan Ubisoft, yapay zekâ ile replik yazabilen Ghostwriter isimli aracını duyurdu.

Ubisoft Ghostwriter’ı şöyle tanımladı:

“Bu, oyuncuların oyun dünyasıyla etkileşim kurduklarında NPC’lerin (Oyuncu Karakteri Olmayan) söylediği kelimeler veya sesler olan NPC çıkışlarının ilk taslağını üretmek için geliştirilmiş bir AI aracıdır. Bu araç, senaryo yazarlarıyla birlikte çalışarak, bir diyalog parçasında çeşitlilik yaratmak için daha gerçekçi NPC etkileşimleri oluşturmak için tasarlandı. Ekibimiz, tekrarlayan görevleri ele almak ve diğer temel oyun öğeleri üzerinde çalışmak için AI’yi kullanacaktır.”

Muhtemelen gelecekte bu aracın ne kadar etkili olduğunu göreceğiz, ancak bazı senaryo yazarları da bu duruma tepkili. Sony Santa Monica yazarı Alanah Pearce, “Bir yazar olarak yapay zeka tarafından yazılan diyalogları düzenlemek, kendi taslak satırlarımı düzenlemekten çok daha fazla zamanımı alıyor. AAA stüdyoların maliyet kısmak için bunun gibi araçlar yapması yerine daha fazla yazar işe almasını tercih ederim.” dedi.


Onur Yavşanlı
Oyun Günlüğü Haber Editörü - 2023