Oyun HaberleriVizyon

Street Fighter film ve dizisi resmi olarak yapım aşamasında

0

Capcom, efsanevi Street Fighter oyunu serisine dayalı hem live-action filmi hem de bir televizyon dizisi yapmak üzere Legendary Entertainment ile ortak film yapacaklarını duyurdu.

Street Fighter

Capcom, “Single Content Multiple Usage ” stratejisi aracılığıyla markalarını güçlendirerek, video oyunu yazılım işinde dünya çapındaki satışlarını artırmayı amaçlıyor. Şirket, oyun içeriğini filmlere ve televizyon şovlarına uyarlamaya güçlü bir inançla, markalarının geniş bir kitleyle oyun pazarının ötesine geçen farkındalığını oluşturma fırsatları sağladığını düşünüyor. Legendary ile çalışarak, birçok hit filmi olan bir portföye sahip olan Capcom, dünya çapında IP’lerinin değerini daha da artırmayı amaçlıyor.

Street Fighter serisinin ilk oyunu 1987’de bir arcade oyunu olarak piyasaya sürülmüş ve 1991’de yenilikçi dövüş sistemi nedeniyle geniş bir heyecan yaratmış olan küresel bir hit olan Street Fighter II takip etmiştir. O zamandan beri, serisi küresel ölçekte yoğun popülerlik kazanmaya devam etti ve serinin kümülatif gönderimleri dünya çapında 49 milyon adedi aştı. Ayrıca, son yıllarda bir e-spor türü olarak dövüş oyunları sektöründe bir itici güç olarak varlığını artırdığı gibi, serinin en yeni üyesi olan Street Fighter 6‘nın çıkışı 2 Haziran 2023’te olacak.

“Single Content Multiple Usage ” stratejisini kullanarak, Capcom zengin marka portföyünü kullanarak çok yönlü bir yaklaşım izlemeye devam edecek.


Onur Yavşanlı
Oyun Günlüğü Haber Editörü - 2023