FırsatlarOyun Haberleri

SteelSeries’in yeni ses teknolojisi Sonar oyun performansınızı artıracak

0

İlk global espor ekipman markası SteelSeries, yeni ses teknolojisi Sonar’ı oyunseverlerin kullanımına sundu. Her marka kulaklık ve ses cihazı ile kullanılabilen Sonar, içerisinde bulundurduğu teknolojilerle oyuncuların oyun performanslarını artırmaları konusunda önemli bir rol oynayacak.

  • Kişiselleştirilmiş ses ayarları yapılabilecek.
  • Tüm kulaklık markalarıyla entegre olabilen bir teknoloji.

İlk global espor ekipman markası SteelSeries, yeni bir teknolojiyi daha oyunseverler ile buluşturdu. Uzman ses mühendisleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan yeni ses teknolojisi Sonar, oyunseverlerin oyun deneyimlerini ve performanslarını artırmayı amaçlıyor.

Sonar, ilk defa oyuncuların tüm ses detaylarını yöneterek rakipleri görme ihtiyacı olmadan oyun esnasında erken tespit edilebilmesini sağlıyor. Özellikle savaş oyunlarındaki yeniden doldurmaların, ayak seslerinin ve bomba seslerinin daha iyi duyulmasına imkan tanıyor. Sonar teknolojisine entegre edilen Parametrik EQ, oyun içerisinde yer alan özel oyun içi seslerin yükseltilmesine veya azaltılmasına olanak sunuyor.

Kişiselleştirilmiş ses ayarları yapılabilecek

Oyun mücadelesi esnasında çeşitli kanallar üzerinden ekipteki oyuncular ile iletişimde kalmak oyun performansını büyük ölçüde etkiliyor. Sonar ses mikserinde bulunan ses işleme özelliği oyun ve sohbet kanallarının ayrı ayrı ayarlanmasını, ses düzeylerini birbirlerinden bağımsız olarak karıştırılmasını ve kulaklıklara eş zamanlı olarak sesin gönderilmesini sağlarken, Sonar’ın Virtual 7.1 Surround Sound özelliği ve özel ses algoritmaları da sinema benzeri bir ses deneyimine ulaştırıyor.

Ses mühendisleri ile FaZe, OG ve SKT T1 takımlarında yer alan profesyonel oyuncular tarafından geliştirilen Sonar, birçok ince ayar oluşturmayı da sağlıyor. Daha iyi bir oyun deneyimi sunan Sonar ses teknolojisinde yer alan ‘Ön Ayar’ paneli profesyonel oyuncuların geri dönüşleri ile geliştirildi. Sesteki bas ve tiz ayarlarının pratik bir biçimde yapılabildiği ön panelde oyuncular kişiselleştirilmiş ses deneyimine ulaştırıyor.

SteelSeries’in yeni ses teknoloji Sonar

Tüm kulaklık markalarıyla entegre olabilen bir teknoloji

Ses teknolojisi Sonar ile ilgili açıklamada bulunan SteelSeries Ülke Müdürü İlkay Tepe “SteelSeries olarak uzun yıllardır oyun ve oyuncu ekipmanları alanlarında hizmet veriyoruz. Sektördeki deneyimimizin yanı sıra ilk global espor ekipman markası olmamız da oyunseverlerin oyun süreçlerinde nelere ihtiyaç duyduklarını anlamamız noktasında yardımcı oluyor. Oyun oynarken ses çok önemli bir unsur. Örneğin rakibin ayak seslerini önceden tespit etmek oyuncuların erken aksiyon almasını sağlıyor. Bununla birlikte oyuncuların eş zamanlı olarak Discord gibi uygulamalarda takım arkadaşlarıyla konuşurken oyun sesleriyle karışmaması da yine oyun performansını doğrudan etkileyen bir faktör. Bu sorunun önüne geçmek ve oyun performansını artırmak amacıyla Sonar ses teknolojisini oyunculara sunduk. Kullanıcılar, kişiselleştirilebilir panel sayesinde bas ve tiz oranlarını kendi istedikleri oranlarda kullanabilecekler. Üstelik en önemli kısım ise bu teknolojiyi kullanmak için Steelseries ürününe sahip olmanıza gerek yok. Her oyuncunun oyun deneyimini ve performansını artırması hedefiyle uzman mühendislerimiz tarafından oluşturulan Sonar, her marka ses cihazında ücretsiz olarak kullanılabiliyor.’’ dedi.

Sonar, Windows 10+ işlemci sistemi tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Sonar’ı tr.steelseries.com/gg/sonar/download web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.