MacOSOyun HaberleriPC

Osmanlı’ya büyük yenilik: EU4’ün yeni DLC’si Domination duyuruldu!

0

Europa Universalis 4 yeni genişleme paketi Domination, Paradox Announcement Show 2023’te duyuruldu. Osmanlı dahil dönemin öne çıkan medeniyetlerinin öne çıktığı paket, yeni görev ağaçları, yeni hükûmet reformları, yeni zümre yönetimi ve yeni etkinlikler sunacak.

Europa Universalis 4

Europa Universalis 4‘ün yeni genişletme paketi Erken Dönem Modern dünyanın büyük imparatorluklarını merkeze alan Domination oldu. Paradox Announcement Show 2023’te duyurulan oyun Osmanlı dahil büyük güçlerin birçoğuna yeni görev ağaçları, yeni hükûmet reformları, yeni zümre yönetimi ve yeni etkinlikler sunacak.

Genişleme paketinin çıkış tarihi ve fiyatı henüz duyurulmadı.


Europa Universalis 4: Domination şu devletler için yeni ulusal görev ağaçları ve özellikler içerecek:

Osmanlı İmparatorluğu: Osmanlı hükümdarlığını ileri taşıyacak ödülleriyle yeni Eyalet sistemi ile toprak genişlemesinin yanı sıra yeni Yeniçeri zümresi ve “Osmanlı Güç Çekişmesi” gibi yeni iç değişiklikleri içeren yenilenmiş bir fetih ağacı.
Çin: Han Ming ve Çing gibi işgalci imparatorluklar için farklı görev ağaçları. Toprak genişletmek ile Kendi İçinde Mükemmeliyet arasında seçim yapın ve daha istikrarlı bir imparatorluk kurmak için Hadımların gücüne karşı gelin.
Japonya: Bir yandan Şogun güçleri ve bağımsız Daimyolarla başa çıkarken Japonya’yı birleştirin. Toprak genişlemesi ve reformlar konusunda farklı yollarla ilgili kararlar verirken ülkeyi yabancı etkilere açmayı seçin veya izole tutmaya devam edin.
Rusya: Ülkenizi Tatar Boyunduruğundan kurtarıp Büyük bir İmparatorluğa dönüştürün. Devleti çağdaşlaştırmak için Petro’nun yaptığı reformların yolunu seçin, böylece oyun ilerledikçe görev ağacınızın yanı sıra oyun mekanikleriniz de değişip gelişsin. İmparatorluğunuzu Doğu ve Batıya doğru genişletmek için Kazakların ve Streltsy’nin gücünü kullanın.
İspanya: İspanya’yı oluşturmak için farklı yollar ile Kastilya ve Aragon için genişletilmiş görev ağaçları, yeni “Hispanik Monarşisi” hükûmeti için eklenen yeni bir mekanik ve kudretli Tercios ve İspanyol Armadası’na erişmek için Ordu ve Donanma ile ilgili kararlar.
Fransa: Yüz Yıl Savaşı’nın sonunda savaşın, bir yandan Din Savaşları ile uğraşırken Fransa’yı merkezileştirerek bir mutlak monarşiye dönüştürün, İtalya ve Kutsal Roma İmparatorluğu’na doğru genişleyin ve genişletilmiş görev ağacıyla Devrim’e liderlik edin.
Büyük Britanya: Bir Britanya İmparatorluğu veya bir Angevin Britanyası için ayrı yollar, ek olarak İngiliz Parlamentosu için eşsiz özellikler ve İngiliz İç Savaşı felaketine yapılan değişikliklerle daha derinlikli bir iç oynanış.
Küçük uluslar: Görev değişiklikleri, yeni hükûmet mekanikleri ve Prusya, Portekiz ve Kore için genişletilmiş içerikler.


Domination aynı zamanda şunları içerecek:

Yeni Tarihi Ayrıntı: Büyük devletlerin birçoğuna hükûmet reformları ve zümre ayrıcalıkları eklendi. Örneğin, Osmanlılar bir düzine yeni reforma ve Rusya, Soyluları (“Boyarlar”) ve Burgher’lar (kentli sivil halk) için bir düzine yeni ayrıcalığa kavuştu.
Yeni Özel Birimler: Üç yeni özel Kara birimi türü; Japonya için “Samuray,” İspanya için “Terciolar” ve Fransa için “Silahşorlar” ve Portekiz, İspanya, Büyük Britanya, Kore, Hollanda ve Cenova ve Venedik için 6 özel birimi kapsayan Donanma yeni özel birimler.
Yeni Görsel: Dört Batı ve dört Doğu kültürü için 32 yeni birim animasyonu.
Yeni Müzik: Fransız, Türk ve Çin tarzı üçer yeni şarkı.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.