Oyun HaberleriPCPlayStation

Mortal Kombat 1’den ilk oynanış videosu geldi!

0

Summer Game Fest 2023’te, Mortal Kombat 1 için oynanış videosu yayımlandı. Serinin yaratıcısı Ed Boon oyunla ilgili yeni detaylar paylaştı.

Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1’in ilk oynanış fragmanı Summer Game Fest 2023’te yayımlandı. Fragman oyunun hikayesine kısaca değinirken bolca kanlı ve vahşi bir oynanış sunuyor.

Mortal Kombat 1 bütün detaylar

Mortal Kombat 1, çıkışında 24 ana ve 16 destek dövüşçüden oluşan bir kadroya sahip olacak. Şimdilik oynanabilir karakterler arasında Scorpion, Sub-Zero, Kitana, Mileena, Liu Kang, Raiden, Kung Lao, Johnny Cage ve Kenshi bulunuyor. İlerleyen haftalarda daha fazla karakter tanıtımı gelmesi bekleniyor.

Yeni bir hikaye ve yeni dövüş sistemi

Serinin yaratıcısı ve NetherRealm Studios kreatif direktörü Ed Boon hem hikaye hem de yeni ‘Kameo Fighters’ sistemi hakkında kısa bilgiler verdi. Ed Boon, Mortal Kombat 1’in yeni bir zaman çizelgesinin başlangıcı olduğunu doğruladı. Sub-Zero(Bi-Han) ve Scorpion kardeşliği, Raiden’ın insan olması veya Kenshi’nin gözlerini kaybetmemiş olması bunu kanıtlar nitelikte.

Mortal Kombat 1 dövüşte bize yardımcı olacak olan ‘Kameo Fighters‘ ayrı bir kadroya sahip olacak. Şimdilik onaylanan karakterler arasında Sonya, Jax, Kano, Stryker, Goro, Sub-Zero ve Kung Lao bulunuyor. Bu dövüşçüler tek bir tuş ile çağrılabilecek ve hem kombo genişletici hem de kombo kırıcı olarak hizmet edecekler. Mortal Kombat 11‘de bulunan Fatal Blow’lar ve Mortal Kombat X‘de olan X-Ray’ler de Mortal Kombat 1’in önemli bir parçası olacaklar.

Son olarak retro Mortal Kombat oyunlarından aşina olduğumuz klasik ‘Fatality”ler ve kostümler oyuna geri dönerken, artık sahneler arasında gece-gündüz seçimi yapabileceğiz.

Mortal Kombat 1 ne zaman çıkacak ?

Mortal Kombat 1, 19 Eylül 2023’te PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch ve PC için çıkacak.

Mortal Kombat 1 yeni ekran görüntüleri

Berk Söğütlü
Oyun Günlüğü Haber Editörü