Oyun HaberleriPCPlayStation

Hogwarts Legacy erken erişimde 500 bin oyuncu sayısına yaklaştı

0

Hogwarts Legacy, Steam’de daha yayımlanmadan neredeyse 500 bin eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı ve Twitch üzerinden yeni bir izlenme rekorunun sahibi oldu.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy kendisine yönelik tepkilere rağmen Steam ve Twitch’de büyük ses getirdi. Oyun henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, Koleksiyon veya Lüks Sürümü satın alan oyuncular, oyuna 7 Şubat’ta erişim sağlamıştı.

SteamDB‘nin verileri Hogwarts Legacy’yi, eş zamanlı olarak 489 binden fazla kişinin oynadığını gösteriyor ve buna henüz standart sürümlerin eklenmediğini hatırlatalım. Bu rakam tek oyunculu bir oyun için o kadar büyük ki geçtiğimiz günlerde yayımlanan Dead Space Remake yalnızca 30 binleri görürken, daha bilindik bir marka olan Marvel’s Spider-Man Remastered ise 70 bin gibi bir rakama ulaşmıştı.

Serinin yaratıcısı J. K. Rowling’in son zamanlardaki tartışmalı açıklamalarına rağmen, Harry Potter hayranlarının oyuna olan ilgilerinin azalmadığı görülüyor.

SteamDB

Oyunun başarısı bununla da bitmiyor. Henüz resmi olarak piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen Hogwarts Legacy, daha şimdiden rekor kıracak kadar Twitch görüntülenmesi aldı.

Hogwarts Legacy 1.28 milyon izleyici ile Twitch tarihinde en çok izlenen tek oyunculu oyun olmayı başardı. Cyberpunk 2077’nin, 1.14 milyonluk rekorunu kıran yapım, yalnızca Valorant ve Lost Ark’ın gerisinde kaldı. Ayrıca oyunun resmi Twitter hesabı teşekkür paylaşımı yayımladı.

Hogwarts Legacy, 10 Şubat’ta PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC’de ulaşılabilir olacak. Oyunun PlayStation 4 ve Xbox One sürümü 4 Nisan’da, Nintendo Switch sürümüyse 25 Temmuz tarihinde çıkacak.

Hogwarts Legacy ne kadar ?

  • Hogwarts Legacy699,00 TL (Steam)
  • Hogwarts Legacy Digital Deluxe Edition799,00 TL (Steam)
  • Hogwarts Legacy Standart Edition799,00 TL (PS4)
  • Hogwarts Legacy Standart Edition899,00 TL (PS5)
  • Hogwarts Legacy Digital Deluxe Edition1.099,00 TL (PS4 & PS5)
Berk Söğütlü
Oyun Günlüğü Haber Editörü