Oyun HaberleriSanal Gerçeklik

GTA San Andreas sanal gerçeklik dünyasına taşınıyor!

0

Facebook Connect 2021 sahne alan Mark Zuckerberg, GTA: San Andreas’ın VR modunun uzun yıllardır geliştirilmekte olduğunu açıkladı. GTA VR moduna ilişkin, Zuckerberg, “Şimdiye kadar yapılmış en büyük oyunlardan biri olduğunu düşündüğüm bu yeni sürüm, oyunculara bu ikonik açık dünyayı sanal gerçeklikte deneyimlemenin tamamen yeni bir yolunu sunacak.” dedi.

  • Facebook Connect 2021 etkinliği Mark Zuckerberg oyun severlere müjde verdi.
  • GTA: San Andreas sanal gerçeklik başlığı Oculus Quest 2 için yeniden geliştiriliyor.
  • GTA: The Trilogy- The Definitive Edition, 11 Kasım’da geliyor.
GTA: San Andreas

New York merkezli ABD’li oyun yapım şirketi Rockstar Games’in GTA: The Trilogy – The Definitive Edition ile grafikleri yenilenen GTA San Andreas’i şimdi de Facebook’un sanal gerçeklik başlığı için geliştiriliyor.

Facebook Connect 2021 etkinliğinde sanal gerçeklik ve Metaverse kavramlarından bahseden Mark Zuckerberg, video oyunları ve yarattıkları dünyalardan örnekler verirken GTA San Andreas’in bir VR modunun geliştirildiğini duyurdu.

Grafiklerin yenilendiği Definitive Edition üzerinden mi yoksa PS2 ve Xbox için piyasaya sürülen ana versiyonu üzerinden mi geliştirildiği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Facebook Connect 2021

GTA San Andreas Oculus Quest 2’ye geliyor

Meta‘ya (Facebook) bağlı Oculus şirketinin sanal gerçeklik başlığı Oculus Quest 2 için yeniden geliştirilen GTA San Andreas‘e ilişkin Mark Zuckerberg şu açıklamalarda bulundu.

“Şimdiye kadar yapılmış en büyük oyunlardan biri olduğunu düşündüğüm bu yeni sürüm, oyunculara bu ikonik açık dünyayı sanal gerçeklikte deneyimlemenin tamamen yeni bir yolunu sunacak.”

Zuckerberg, “Oyun dünyasının en ikonik açık dünyalarından birini deneyimlerken Los Santos, San Fierro ve Las Venturas’a yeni bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. Bu, uzun yıllardır yapım aşamasında olan bir proje ve size daha fazlasını göstermek için sabırsızlanıyoruz.” açıklamasında bulundu.


GTA geliştiricisi Rockstar Games ayrıca kasım ayında GTA: The Trilogy- The Definitive Edition ile birlikte San Andreas, GTA 3 ve Vice City remasterlarını 11 Kasım’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, oyunun piyasaya sürüldüğü günden itibaren Xbox Game Pass kütüphanesine ekleneceği de söylendi.