Oyun HaberleriOyun şirketleri ve stüdyoları

Electronic Arts 670 kişiyi işten çıkardı!

0

Sony’nin 900 kişiyi işten çıkarmasının ardından Electronic Arts’ta 670 kişiyi işten çıkardığını duyurdu.

Electronic Arts

Dijital oyun dünyasında yeni yılla birlikte adeta yaprak dökümü yaşandı. Dev şirketler yüzde 15’lere varan küçülmelere gitti. İlk büyük haber Microsoft’tan gelmişti. Şirket 25 Ocak’ta 1.900 kişiyi işten çıkarma kararı almıştı.

Embracer işgücünün yüzde 5’ini, yani toplamda 904 çalışanını, Epic yüzde 16’sını yani 830 çalışanını, Hasbro ise yüzde 20’ye yakınını, yani yaklaşık 1.100 çalışanını işten çıkardı. Embracer’ın Campfire Cabal ve Saints Row geliştiricisi Volition Games’in yanı sıra TimeSplitters Free Radical’ın arkasındaki stüdyo da dahil olmak üzere tüm stüdyolar da kapatıldı.

Sega America da 8 Mart 2024 tarihinden itibaren 61 personelini işten çıkartacağını açıklamıştı.

Dün Sony bugün Electronic Arts

Sony, PlayStation bölümünden yaklaşık 900 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bu sayı, şirkette çalışanların yaklaşık yüzde 8’ini kapsıyor. Evet son haber de Electronic Arts’tan geldi. Electronic Arts, 670 kişiyi işten çıkardığını duyurdu ve Respawn’ın FPS türündeki Star Wars oyunu da iptal edildi. Stüdyo önümüzdeki süreçte Jedi ve Apex Legends oyunlarına odaklanacak.

Oyun sektörü, 2024 yılının ilk iki ayında 8 binden fazla kişinin işten çıkarıldığını gördü. Geçen yıl ise yaklaşık 10 bin kişinin bir şekilde işten çıkarıldığı görüldü.


Oyun haberleri için temel kriterlerimizi merak ediyorsanız,
haber politikası ve standartlarımıza göz atabilirsiniz.


Bizi Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.


Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.