Fırsatlar

Acer yeni oyuncu bilgisayarını tanıttı: Predator Orion X

0

Acer yeni oyuncu bilgisayarı Predator Orion X’i tanıttı. 13. nesil Intel Core i9-13900KS işlemci ve sıvı soğutmalı NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU’yu bir araya getiren bu kompakt oyun bilgisayarı, küçük ve taşınabilir bir kasaya sığdıran özel tasarımıyla dikkat çekiyor.

Nesil Intel® Core™ i9-13900KS işlemci ve sıvı soğutmalı NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 GPU’yu bir araya getiren bu kompakt oyun bilgisayarı, bu gücü küçük ve taşınabilir bir kasaya sığdıran özel tasarımıyla dikkat çekiyor. Uzay kapsülünden ilham alan tasarımı, bu boyuttaki bir masaüstü için etkileyici bir özellik olan CPU, GPU ve sıvı soğutma sistemini barındırmak için birden fazla “bölge” içeriyor. Yükseltilebilir oyun bilgisayarı ayrıca çıkarılabilir manyetik bir ön kapak ve kritik iç bileşenleri korumak için metal yan paneller ve üst kısımda mekanik kol benzeri bir kulaklık yuvası ile birlikte geliyor.

Acer ayrıca Nitro XZ452CU V ve Predator X34 V oyun monitörlerinin yanı sıra kavisli ekran serisine yeni ürünler ekledi. Yaklaşık 45 inç görüntüleme alanına sahip Nitro X2452CU V’nin AMD FreeSync™ Premium Pro destekli DQHD ekranı ve yüksek 165 Hz yenileme hızı, oyun oynarken veya birden fazla işi aynı anda yaparken kusursuz bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Predator X34 V’nin OLED UWQHD paneli, DCI-P3 yüzde 99 renk gamı ve VESA DisplayHDR™ True Black 400 özelliği, oyuncuların muhteşem bir görsel deneyim yaşamasını ve oyunları tüm ihtişamıyla oynamasını sağlıyor.

Predator Orion X özellikleri

24 çekirdek, 32 iş parçacığı, 150 W TDP ve en son hibrit mimariye sahip 13. Nesil Intel i9-13900KS işlemci[1] ile donatılan Predator Orion X, üstün işlemci performansı için 6 Ghz gibi rekor bir hıza ulaşabiliyor. Ultra verimli NVIDIA Ada Lovelace mimarisinden faydalanan mini oyun bilgisayarı, oyuncular ve içerik oluşturucular için en iyi deneyimi sunmak üzere 24 GB G6X bellekle birlikte gelen sıvı soğutmalı bir NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU bloğuna ev sahipliği yapıyor. Bu boyuttaki bir GeForce RTX 4090 GPU’yu sığdırmak için, standart soğutucu fanlara özel olarak tasarlanmış, sıvı soğutmalı bir soğutma modülü ekliyor ve en güçlü oyun bileşenlerinden bazılarını küçük bir kasada bir araya getirmeyi başarıyor.
Predator Orion X’in uzay kapsülünden ilham alan kasası yalnızca 9 kg ağırlığında ve üç özel “bölgeden” oluşan düzeniyle daha kişiselleştirme özgürlüğü ve genel performans sağlıyor. 1. Bölge, işlemci, güç kaynağı ve SSD’ye daha iyi erişim sağlarken, 2. Bölge ise ekran kartı ve iki adet 2,5 inç SATA HDD yuvasını uygun bir mesafede tutuyor. 1. Bölgenin yakınında stratejik olarak konumlandırılan 3. Bölge 240 mm sıvı işlemci soğutucusunu[1] muhafaza ediyor ve yüksek performanslı dahili bileşenleri uzak tutmaya yardımcı oluyor. Benzersiz tasarım özelliklerini tamamlayan kritik bölgeler, kolay yükseltme için küçük bir mandal yardımıyla çıkarılabilen metal yan panellerle korunuyor ve üst kısmında kulaklık desteği olarak işlev gören döndürülebilir robotik benzeri bir kol bulunuyor.

Depolama açısından bakıldığında Predator Orion X, 32 GB’a kadar DDR5-5600[] RAM, iki adet M.2 SSD yuvası (her biri 1 TB’a kadar) ve ek kapasite için aydınlatmalı, sistem çalışırken sökülüp takılabilen NVMe M.2 SSD sürücü yuvası ile birlikte geliyor. Oyuncuların ve içerik oluşturucuların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak depolama konusundaki endişelerini ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar tarafından kişiselleştirilebilen “kendin yap” (DIY) özellikli donanım Intel® Killer E3100G ve Intel® Killer Wi-Fi 6E AX211 ile hızlı ve sorunsuz bağlantı sunuyor. Ön kısmında iki adet USB 3.2 Gen 1 (bir adet Type-C, bir adet Type-A) bağlantı noktası, bir mikrofon ve birleşik jak, arka kısmında ise iki adet USB 3.2 Gen 2 Type C, üç adet USB 3.2 Gen 2 Type A[1], iki adet USB 2.0 ve bir adet RJ45 bağlantı noktası bulunan cihaz, çok sayıda bağlantı noktasıyla kullanıcılara zengin bağlantı seçeneği sunuyor.

Predator Orion X, oyuncuların sistemin gerçek potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya yönelik kişiselleştirilmiş, sezgisel bir arayüz kullanarak hız aşırtma (overclock) ve RGB aydınlatma tercihlerini özelleştirmelerine ve sistemi izlemelerine olanak tanıyan PredatorSense 4.0 uygulamasıyla birlikte geliyor.

Nitro XZ452CU V monitör: Ultra geniş ve ultra akıcı görüntüleme

44,5 inçlik devasa ekranı ve 1500R kavisiyle hem amatör hem de profesyonel oyuncular Nitro XZ452CU V oyun monitörüyle benzersiz bir görüntüleme deneyimi yaşayacak. 165 Hz yüksek yenileme hızıyla Nitro XZ452CU V, kullanıcıların aynı anda çok daha fazla şey yapmalarını sağlıyor. Cihaz, ekran yırtılmasını (screen tearing) ortadan kaldırmak ve giriş gecikmesini azaltmak için AMD FreeSync ™ Premium Pro ile birlikte geliyor ve oyunları minimum kesinti ile bir sonraki seviyeye taşıyor.

Renkler ve görüntü ayrıntıları, kullanıcıların genişletilmiş oyun dünyalarında yüzde 90 DCI-P3 ve VESA DisplayHDR™ 400 desteği ile olağanüstü bir şekilde işleniyor.

BlueLightShield Pro, Flickerless, Low-dimming ve ComfyView teknolojileriyle donatılan ve Eyesafe 2.0 sertifikasına sahip olan monitör, Acer’ın Ergostand özelliği sayesinde kullanıcıların konumlandırmayı istedikleri gibi ayarlamalarına olanak tanıyor ve oyun tutkunları favori oyunlarını rahatça oynayarak saatler geçirebiliyor. Cihaz aynı zamanda tek bir kablo üzerinden aynı anda görüntüleme, veri aktarımı ve cihaz şarjı için üçü bir arada USB Type-C bağlantı noktası ile birlikte geliyor. RJ45 güvenli, kablolu bir bağlantı sağlarken USB-B, sorunsuz geçiş için dahili bir KVM anahtarı işlevi görüyor.

Predator X34 V monitör: Güçlü ve geleceğe hazır

Profesyonel oyuncuların günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilen güvenilir ve geleceğe hazır bir monitör olan Predator X34 V, oyunların sahip olduğu en iyi renkleri ve görüntüleri gözler önüne sermek için OLED UWQHD (3440×1440) çözünürlük, VESA DisplayHDR™ TrueBlack 400 ve DCI-P3 yüzde 99 renk gamı sunuyor. 1800R kavis ve 21:9 en-boy oranına sahip bu monitör, geniş görüş açısıyla oyuncuları büyülüyor.

1800R kavis ve 21:9 en-boy oranına sahip bu monitör, geniş görüş açısıyla oyuncuları büyülüyor.

34 inç oyun monitörü, 175 Hz yenileme hızı ve 0,1 ms tepki süresiyle (G to G) oyunlara canlılık katarak çok az gölgelenme ile akıcı ve kesintisiz oyun deneyimi sunuyor. AMD FreeSync Premium™ ve VRR (Değişken Yenileme Hızı) ile eşleştirildiğinde, oyuncular yüksek hızlı görüntülere sahip oyunları oynarken bile yüksek, yırtılmasız deneyim elde ediyor. Ayrıca BlueLightShield Pro, Flickerless, Low-dimming, ComfyView ve Eyesafe 2.0 sertifikası dahil olmak üzere gözleri güvende tutmaya yardımcı olan ve kullanıcıların uzun oyun oturumları sırasında rahat etmelerini sağlayan bir dizi teknolojiye de sahip.

Fiyatlandırma ve Bulunabilirlik

  • Predator Orion X (POX-650) Eylül ayı itibariyle EMEA bölgesinde 2.499 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Nitro X2452CU, 2023 yılının 4. çeyreğinde EMEA bölgesinde 1.099 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Predator X34 V, 2023 yılının 4. çeyreğinde EMEA bölgesinde 1.299 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Oyun Günlüğü
Yeni nesil oyun haberciliği - Reklam ve işbirliği için mail atabilirsiniz.